Ingrediënten

kokoscrème, blok van 200 gram
geraspte kokos, 150-175 gram
kokosolie, ca 6 eetlepels
vanillesuiker, 2 zakjes
pure chocola, 200 gram
snufje zout

Bereidingswijze

1.Leg de kokoscrème in de plastic verpakking in een bakje warm water om zacht te worden. Kneed de kokoscrème in de verpakking zacht.
2.Meng de kokoscrème met de vanillesuiker en het snufje zout.
3.Voeg de geraspte kokos toe. Het moet een vast geheel worden, maar als het te stevig wordt kun je een klein beetje water toevoegen.
4.Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of een vierkante bakvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakpapier, strijk glad met een lepel. Zet daarna ca. een uur in de koelkast.
5.Als de bounty vulling goed is gekoeld kun je er reepjes van snijden. Maak ze niet te groot want deze home made bounty breekt een stuk sneller dan die uit de fabriek. (Maar is ook veel lekkerder).
6.Leg de reepjes terug in de koelkast en start met de bounty buitenkant!
7.Smelt de chocola au bain marie. Dat doe je door de choco in een (glazen) bakje te doen dat je verwarmt in een pannetje water. De choco moet helemaal gesmolten zijn maar maak 'm niet kokend heet, want dan smelt je bountyvulling. Dus maak er een soort dikke chocopasta van.
8.Je maakt de bounties af door de kokosreepjes door de chocolademassa te halen. Gebruik bijvoorbeeld twee vorken om de kokosreep vast te houden.
9.Nog even geduld.... nu moeten de bounties weer op het bakpapier de koelkast in. Je kunt ze eten als ze goed uitgehard zijn.
10.Geniet! Het aantal calorieën vermeld ik wijselijk niet, maar je moet niet teveel bounties op een dag eten. Geen nood; ze zijn in de koelkast minstens twee weken houdbaar!