Ik verzorg kooklessen voor jongeren op scholen en voor volwassenen in wijkcentra. Tot dusver in mijn huidige woonplaats Arnhem, maar vanaf medio 2021 ga ik graag aan de slag in mijn nieuwe hometown Helmond.

KOKEN OP SCHOOL

Koken binnen het onderwijs verdient herwaardering. Niet alleen is koken een leuke en effectieve manier om allerlei vaardigheden zoals lezen en (be)rekenen te oefenen, het is ook een belangrijk onderdeel van zelfzorg. Daarnaast is samen koken en eten bij uitstek een manier om mensen ontspannen met elkaar in gesprek te brengen en te verbinden.

Voor het primair en secundair onderwijs verzorg ik met liefde kooklessen op maat. Een paar mogelijkheden:

Schooldiner: met de hele klas bedenken we een meergangenmaaltijd die we samen met ouders, docenten, wijkbewoners of andere genodigden gaan opeten. We doen samen boodschappen (indien mogelijk),  maken een mooie menukaart, koken en serveren de maaltijd. Opruimen en afwassen hoort er uiteraard ook bij. Het schooldiner kan zowel met jongere kinderen als met jong volwassenen verzorgd worden.

Schooldiner + les voor PO bovenbouw, VO onderbouw: een uitgebreide variant op het schooldiner. Hier wordt extra aandacht besteed aan het uitzoeken en lezen van recepten, het berekenen van de benodigde hoeveelheden en het boodschappenbudget.

Schooldiner + les voor VO bovenbouw: naast het voorbereiden van het schooldiner wordt aandacht geschonken aan voedingswaarde en ons voedsellandschap. Een leuke variant is het bereiden van een wereldmaaltijd; dit is een maaltijd die becijferd is door FAO (Food and Agricultural Organisation) van de Verenigde Naties. Er is genoeg voedsel op aarde om ieder mens dagelijks van een dergelijke maaltijd te voorzien. Verrassend lekker en ruim voldoende!

Geïnteresseerd? Neem svp contact op via een mail.

KOKEN BINNEN JE BUDGET

Voor stichting Vitanos werk ik als kookcoach. In november 2018 zijn we gestart met lessen ‘Koken binnen je budget’, bestemd voor mensen die hun taal- en computervaardigheden willen verbeteren en gezonder willen eten. Als mensen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen, heeft dit vaak directe gevolgen voor hun gezondheid en gezondheidsvaardigheden. Voor een zeer diverse groep mensen verzorg ik praktische kooklessen waarbij ik laat zien dat je gezond en lekker kunt koken binnen een bescheiden budget. De cursisten leren meer over slim inkopen, (seizoens)groenten op verschillende manieren bereiden, eten bewaren maar bovenal: durven! Onbekende groentes durven kopen, recepten opzoeken, experimenteren in de keuken, en genieten van je zelfgemaakte maaltijd!

Wil je meer weten? Neem svp contact op via de mail.

De Arnhemse burgemeester Marcouch, zelf een enthousiaste ambassadeur van beter lezen en schrijven, genoot van een door de cursisten gemaakte maaltijd en overhandigde de cursuscertificaten.