Hamsteren hoeft (nog) niet, hoewel ik de schappen in de supermarkt vandaag wel vreemd leeg vond. Wat is het toch een geweldige luxe dat er altijd volop voedsel in Nederland is, en voor de meesten is boodschappen doen ook goed betaalbaar. Vooral als je slim inkoopt. Maar op dit moment hebben we te maken met een crisis die iedereen dwingt om anders te leven, en om anders met de dagelijkse maaltijden om te gaan. Vrijwel niemand heeft de financiële middelen of de ruimte om het hele huis vol voedsel te proppen, en los van het feit dat dat ook nogal onvriendelijk voor de medemens zou zijn, is het ook niet handig om allerlei bederfelijke waar te hamsteren. De gulden middenweg ligt ongeveer daar waar je maar één keer per week naar de winkel hoeft om iedere dag lekker en gezond te eten.

Ik heb altijd al een afkeer gehad van vaak shoppen en toch kook ik elke dag vers, dus ik ben ervaringsdeskundige in het optimaal inkopen. Graag help ik mensen hiermee. Per vandaag start ik de rubriek ‘Houdbaar koken’, waarin ik graag inkoop- en bewaartips deel, en natuurlijk recepten plaats. Als eerste een recept voor uiensoep, omdat de ui het wereldwonder onder de groenten is, zo veelzijdig, gezond, lekker en ook nog eens goed betaalbaar. Als je niet weet welke groenten je moet kopen, neem dan sowieso een flinke zak uien mee. En gooi gelijk mijn andere favorieten in je winkelkarretje: knoflook en wortel. Knoflook is geweldig voor je gezondheid en wortel is bijna net zo breed inzetbaar als de ui. Samen zijn ze trouwens ook erg lekker, en leuk tuinweetje, als je uien plant in de buurt van je wortels dan hou je de wortelvlieg op afstand.

Volg de blogs ‘Houdbaar koken’ op deze website www.crudecook.com, LinkedIN of de facebookpagina. Eet smakelijk en blijf gezond!

RECEPT: uiensoep